Skip to content

Den dag du får kræft

En mands fortælling om sit sygdoms- og helbredelsesforløb – fire års erfaringer med hvordan en kræftsygdom påvirker krop og psyke (knude på halsen)
Udgivet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse

Den dag du får kræft
Publisher: Aschehoug Dansk Forlag
Publication Year: 2003

En mands fortælling om sit sygdoms- og helbredelsesforløb - fire års erfaringer med hvordan en kræftsygdom påvirker krop og psyke (knude på halsen)
Udgivet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse

About the Book

Erik Rasmussen er uddannet journalist og er stifter og chef for ”Mandag Morgen,” samt  ansvarlig for den omfattende analyse: ”Når patienten vågner”. Men Erik Rasmussen er også tidligere kræftpatient, og han fortæller i denne bog om, hvordan han vandt kampen mod kræften, hvor alternative behandlingsformer spillede en vigtig rolle.

Et af de vigtigste budskaber i bogen er, at man som kræftpatient selv skal tage et medansvar i at blive rask. Det styrker kampgejsten, mindsker angsten og det følelsesmæssige kaos, som man oplever. Et medansvar, der også hjælper en, når der i perioder er ventetid på behandlinger eller ventetid på svar i det offentlige system. Her kan patienten i stedet for at vente inaktivt  bruge tiden på at forberede sig blandt andet ved hjælp af kostændringer, der styrker immunforsvaret eller ved at søge alternative behandlingsformer, der stimulerer ens psykiske og åndelige velbefindende.

Bogen er skrevet for at inspirere andre i deres arbejde for at blive raske efter en kræftsygdom, men med et forståelse for at kræft rammer individuelt og skal behandles derefter.

KL