Skip to content

Beat Cancer

The 10-step plan to help you overcome and prevent cancer

Beat Cancer
Publisher: Vermillion (London)
Publication Year: 2014

The 10-step plan to help you overcome and prevent cancer

About the Book

Da dette er en uhyre interessant og vigtig bog for kræftpatienter, medtager vi en omtale her, selvom bogen endnu ikke er oversat til dansk. Det er den seneste bog fra professor Jane Plant, forfatter til “Dit liv i dine hænder” og -“Plant-kuren” .

Denne nyeste bog – skrevet sammen med en kræft-forsker /professor i kræft-biologi – rummer essensen af en mængde informationer om selve sygdommen, om konventionelle behandlingsmetoder, om komplementære (alternative) behandlingsmetoder og naturligvis: om Janes opdagelser og principper for at forebygge og helbrede sygdommen. Disse er udførligt beskrevet i den tidligere bog “Dit liv i dine hænder”, men den nye bog er dels opdateret i forhold til viden  om kræft og kræftbehandling generelt, dels er den mere praktisk i sin opbygning og budskab.

Jane Plant har selv overlevet gentagne tilbagefald af sin brystkræft fra 1987, som hun i første omgang blev behandlet helt konventionelt for: operation, kemo, stråling gennem seks år. Da hun blev opgivet af lægerne  i 1993 , fik chok’et hende igang med at forske i årsagerne selv, og hun blev overbevist om, at kost og livsstil spiller en afgørende rolle for, om en kræft får lov at udvikle sig eller ej.

Hun lagde øjeblikkelig sin kost om til en mere asiatisk inspireret diæt- udelod bl.a.  fuldstændig kød og mælkeprodukter –  og i løbet af seks uger forsvandt en stor kræftknude  på halsen, i løbet af et  år var hun kræftfri.  På nær et lille tilbagefald i 2011 , som hun selv tilskriver stress og tiltagende slendrian med sin kost, har hun holdt sig fri for kræft siden.

Janes historie er en opløftende historie om, hvordan både konventionelle og alternative behandlingsmetoder tilsat en stærk vilje og vedholdende indsats kan resultere i helbredelse og mange aktive leveår.

Bogen får flotte ord med på vejen fra professor og læge Sir Graeme Catto, der står i spidsen for College of Medicine på King’s College i London. Han skriver bl.a. : “Jeg vil stærkt anbefale denne bog ikke bare til kræftpatienter og deres nærmeste, men også til professionelle og administratorer inden for sundhedsområdet. Kun ved at arbejde sammen med patienter som en integreret del af team ‘et, kan sandt  fremskridt lade sig gøre. Jeg håber de vil læse bogen og tage dens nøglebudskaber ind for at hjælpe os alle med at “beat cancer””.

Det er relativt let at bestille bogen over nettet fx via amazon.co.uk, hvis man kan læse engelsk.

hef.

juli/august 2014