Skip to content

Senfølger efter kræft

Sådan kommer du videre

Senfølger efter kræft
Publisher: Frydenlund
Publication Year: 2014

Sådan kommer du videre

About the Book

forfatter:Josina Bersøe, fortalt til Britt Nørbak

Brystkræft, operation, kemoterapi og hormonbehandling……har mange kvinder oplevet. Hvad gør de bagefter? Hvad stiller de op med de bivirkninger – forandringer – som  fulgte efter sygdommen og/eller behandlingen ? Josina Bergsøe, 47 år og mor til tre, har sat ord og billeder på SINE erfaringer, (professionelt suppleret af journalist Britt Nørbak) og udgivet dem i denne flotte bog”Senfølger efter kræft”.

Hun har tidligere udgivet “Tabuknuseren – to søstres fortællinger om brystkræft” sammen med sin søster, Josephine.

Denne nye udgivelse er ikke bare stor, vejer godt til og let-tilgængelig i formen. Den er også god at få forstand af for både patienter og pårørende.  Josina har selv lidt af følelsesmæssige rutcheture, tørre slimhinder, træthed og søvnbesvær, hedeture, ømme muskler og led, kemohjerne,  koncentrationsbesvær m.m.,  og hun trækker  uden blusel overlæger og andre eksperter ind for at supplere med så meget kontant information som muligt.

Josina bruger begrebet”svesken på disken”, hvormed hun mener: tal åbent og ærligt om dine senfølger. Og hun går forrest i bogen ved at fortælle om , hvad det gør ved blandt andet hjernen (kemohjerne), og sexlivet – og hvad man kan gøre ved det.

Lavpraktisk og lige til at gå til.

hef.