Skip to content

Nøgler til spontan helbredelse

Dansk udgave af “Radical Remissions – Surviving Cancer Against All Odds”

Nøgler til spontan helbredelse
Publisher: Det Blå Hus
Publication Year: 2014

Dansk udgave af "Radical Remissions - Surviving Cancer Against All Odds"

About the Book

Spændende og meget opmuntrende læsning. Det er denne bog helt sikkert, og det kan der være brug for, når man har en kræftsygdom tæt inde på livet.

Den danske udgave (opr. titel: “Radical Remissions – surviving cancer against all odds”) indeholder og bruger i teksten hyppigt ordet “spontan” i forbindelse med “helbredelse.” Men som bogens amerikanske forfatter Kelly A. Turner, siger i et interview sommeren 2014 ( Medscape, jul.08, 2014):
“Der var intet spontant over disse helbredelser. De fleste patienter gjorde noget aktivt for at fremme deres helbredelse,” og derfor mener Kelly A. Turner at ordet “radikal” bedre dækker den faktiske virkelighed.

(Radikal” (via eng. eller fr. radical, af Latin radicalis, af radix rod) betyder oprindelig indgående eller dybtgående, noget som tager fat ved roden ( kilde: wikepedia))

Det danske forlag har brugt titlen efter aftale med det amerikanske forlag.

Bogen er resultatet af Kelly A. Turners Ph.D. afhandling om disse overraskende helbredelsesforløb. Forfatteren tog sin kandidatgrad i socialt arbejde med særlig fokus på rådgivning af kræftpatienter på Californiens Universitet i Berkley. Det var i den periode hun første gang stødte på begrebet “spontaneous remission” – som det hyppigt bliver kaldt.
“Jeg var overrasket over, hvor lidt forskning der var fra medicinsk side om disse patienter, som var blevet raske uden vestlig medicinsk behandling eller – efter at være blevet opgivet herfra – brugte andre behandlingsmetoder for at forlænge deres overlevelse,” siger hun i interviewet.

I løbet af sin research fandt Kelly A. Turner mere end 75 forskellige helbredelses faktorer, som patienterne benyttede sig af for at hjælpe sig selv. Ud af disse var der 9, som blev brugt af stort set alle overleverne. Disse nøglefaktorer involverede både krop, psyke og ånd og lyder i vilkårlig rækkefølge:

– At ændre kosten radikalt

– At tage kontrol over dit helbred

– At følge din intuition

– At bruge urter og kosttilskud

– At give slip på undertrykte følelser

– At øge positive følelser

– At tage imod social støtte

– At opnå dybere spirituel kontakt

– At have gode grunde til at leve

Alle punkter uddybes udførligt  i bogen og illustreres med casehistorier.

Bogen kan måske sammenlignes en smule med den danske “Kræftmirakler” – men den er næsten helt ny og amerikansk.  I forlængelse af sin udgivelse har Kelly A. Turner oprettet et “Radical Remissions project”, hvor alle kan offentliggøre deres helbredelseshistorie. Interesserede kan således finde opmuntrende historier på projektets hjemmeside:

http://www.radicalremission.com/

eller på facebook

https://www.facebook.com/RadicalRemission

Kelly A. Turner fortæller i starten af bogen, at hun ikke ønsker at skabe falske forhåbninger. Hun skriver: “Kan du huske den læge, som ikke  ønskede, at hans patienter skulle høre om spontan helbredelse? Jeg sympatiserer med ham, fordi det at stå over for et venteværelse fyldt med mennesker, som statistisk set ikke har det store håb om at overleve, i sandhed er en stor udfordring. Men at fortie eksemplerne på spontan helbredelse har efter min mening ført til noget langt værre end falske forhåbninger, nemlig at ingen for alvor undersøger eller lærer noget af disse bemærkelsesværdige tilfælde af helbredelse.”

Kelly A. Turner er amerikansk psykoterapeut, forsker, rådgiver og underviser inden for holistisk onkologi.

hef

april 2015