Skip to content

Dit livsvigtige endocannabinoide system i din krop

-det endocannabinoide system, for dummies

Har du kræft?
Så er du måske stødt på at cannabis har potentiale som medicin i en menneskekrop. Det har det fordi vi alle er udstyret med et endocannabinoidt system fra fødslen. 

ET HVAD FOR ET???
Undskyld, vi ved det! Ordet endocannabinoid er ikke særlig mundret, og “det endocannabinoide system” er lige så kompliceret at forklare som det ligger skidt for tungebåndet, men gør dig alligevel umage for at lære ordet for systemet er et livsvigtigt biofysiologisk system i din krop!

I den korte version går systemet ud på:
-at holde dig sund og rask.
Og lige præcis derfor gør det endocannabinoinde system cannabisplanten interessant. Fællesnævneren er nogle stoffer i planten og din krop, der ligner hinanden og derfor giver planten stort potentiale som medicin.  
Vil du høre om det store potentiale klik her: https://www.icak.dk/morgenluft-for-medicinsk-cannabis/

Forstå systemet med EN artikel
Det endocannabinoide system er som nævnt en kompliceret sag. En kvinde er dog lykkedes med at skrive en for alle forståelig artikel om det komplicerede system.
Sinikka Kvamme, psykolog, p.hd. studerende har gravet sig gennem et stort antal videnskabelige artikler for at forklare det for dig, så det oven i købet er underholdende læsning. https://pure.au.dk/portal/files/180000198/Den_usandsynlige_opdagelse_af_det_endocannabinoide_system_hjernens_dimmer_switch._Stof_29.pdf

Læger mangler viden om det
Har du sat dig ind i det endocannbinoide system, er der stor sandsynlighed for at du ved mere end din egen læge. Men din læge er lovligt undskyldt. For selv om det endocannabinoide system er velbeskrevet gennem mere end 50 års forskning, bliver der desværre ikke undervist i dette vigtige biofysiologiske system på lægestudiet. Det er en af grundene til at det stadig er op ad bakke at få en recept her på fjerde år i forsøgsordningen for Medicinsk Cannabis, også selv om du er i målgruppen for forsøgsordningen. Vil du vide, hvorfor de fire første år med forsøgsordningen har været en svær sag for både læger og patienter, kan du finde en interessant artikel her: https://www.icak.dk/medicinsk-cannabis-derfor-fik-du-ikke-recept-hos-laegen-under-forsoegsordningen/