Skip to content

Kræftprojekt om mennesker, som blev raske

radicalremission bogRadikal  eller spontan remission betyder en fuldstændig ”gåen i sig selv”/bedring og henviser til patienter, hvis sygdom på mystisk vis er forsvundet…men det er ikke mere mystisk, end at en amerikansk læge , Kelly Turner,  for nogle år siden satte sig for at undersøge det nærmere  i en ph.d. afhandling. Det er der kommet en  bog ud af, som næsten med det samme er røget til tops på bestsellerlisterne.

Den handler om kræftpatienter, som blev raske på trods. Den har titlen ”Radical Remission: Surviving Cancer Against All Odds” . Dr. Kelly Turner foretrækker betegnelsen ”radikal” frem for ”spontan”, fordi der typisk ikke var noget spontant over disse usædvanlige helbredelser. De fleste patienter gjorde selv noget aktivt for at fremme helbredelses-processen.

I løbet af sin research, som omfattede analyser af først 50 siden 1000 cases, fandt Kelly Turner mere end 75 forskellige helbredelses faktorer, som patienterne benyttede sig af for at hjælpe sig selv. Ud af disse var der ni, som blev brugt af stort set alle overleverne. Disse nøglefaktorer involverede både krop, psyke og ånd.

Interesserede kan finde opmuntrende historier fra Radical Remission Project på projektets hjemmeside, hvor folk kan offentliggøre deres historier og dele deres erfaringer.

http://www.radicalremission.com

eller på facebook

https://www.facebook.com/RadicalRemission

kilde: ”Radical Remissions:Cancer Patients Who Defy the Odds”, Medscape, jul.08, 2014

vigtig Tilføjelse:. Bogen er udkommet på dansk med  titlen. “Nøgler til spontan helbredelse” og lover lidt rigeligt i den danske titel i forhold til, hvad forfatteren selv lægger vægt på. Hun er netop påpasselig med ikke at skabe falske forhåbninger.

Læs omtale  under “Litteratur” – fanebladet.

hef

marts 2015